ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος

Δομημένη Εκπαίδευση TEACCH

Επικοινωνία & Διαχείριση της Συμπεριφοράς

Λάρισα, 17-19 Απριλίου 2015

Βάγια Παπαγεωργίου, MD, PhD, Med Παιδοψυχίατρος – Ειδικευμένη στο TEACCH

τ. Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής

Περίληψη

Η μέθοδος της «Δομημένης Διδασκαλίας (Structured Teaching)», αναπτύχθηκε και στο πρόγραμμα TEACCH (Θεραπεία και Εκπαίδευση Παιδιών με Αυτισμό και Διαταραχές Επικοινωνίας),από τον καθηγητή Eric Schopler και εφαρμόζεται μέχρι σήμερα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των βασικών δυσκολιών που χαρακτηρίζουν τον αυτισμό και τις συναφείς αναπτυξιακές διαταραχές. Το Πρόγραμμα TEACCH λειτουργεί ως εξειδικευμένο τμήμα του Τομέα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Chapel Hill, στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ. Σήμερα αποτελεί προσέγγιση ζωής με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων εκείνων που διασφαλίζουν στο άτομο με αυτισμό, παραγωγική ζωή μέσα στο κοινωνικό σύνολο.

Το πρόγραμμα στηρίζεται στην κατανόηση των βασικών διαταραχών που χαρακτηρίζουν τον αυτισμό και στον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν την προσαρμογή και τη λειτουργικότητα του ατόμου στο κοινωνικό περιβάλλον. Η συνεργασία μεταξύ γονέων και επαγγελματιών υγείας και εκπαίδευσης αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό του προγράμματος.

Το τριήμερο σεμινάριο «Βασικά Στοιχεία Δομημένης Εκπαίδευσης», εστιάζεται στις βασικές αρχές της Δομημένης Εκπαίδευσης, όπως εφαρμόζονται στην αντιμετώπιση του αυτισμού και των συναφών διαταραχών. Εστιάζεται επίσης στην αξιολόγηση και εξατομίκευση της εκπαίδευσης, στη γενίκευση των γνώσεων που κατακτά το άτομο με αυτισμό σε διαφορετικά περιβάλλοντα, στη συνεργασία γονέων και επαγγελματιών και στην πρόληψη των προκλητικών συμπεριφορών.

Συμμετοχή

Το κόστος συμμετοχής για δηλώσεις έως 28 Φεβρουαρίου 2015 είναι 220 ευρώ, ενώ για δηλώσεις εως 31 Μαρτίου 2015 είναι 240 ευρώ. Προκαταβολή 100 ευρώ με τη δήλωση συμμετοχής και εξόφληση μέχρι 31/3/15.

Η συμμετοχή σας στο σεμινάριο και η σειρά προτεραιότητας κατοχυρώνεται μόνο με την κατάθεση του κόστους συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμού. Ως αποδεικτικό της σειράς προτεραιότητας λαμβάνεται η αίτηση που αποστέλλεται στη Γραμματεία του Κέντρο Παιδιού Εφήβου και Οικογένειας ¨ΔΙΑΔΡΑΣΗ¨ στο τηλ: 2410 615642 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Μόλις λάβουμε την παρούσα δήλωση θα σας στείλουμε επιβεβαίωση μέσω e-mail και τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού. Με την κατάθεση ολοκληρώνεται η εγγραφή σας και δεσμεύεται η θέση σας στο σεμινάριο.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται, το κόστος διδασκαλίας, καφές, χυμοί και ελαφριά γεύματα, ο φάκελος με εκπαιδευτικό υλικό, βεβαίωση συμμετοχής.

Τόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου το ξενοδοχείο ΔΙΟΝΥΣΟΣ (Λ. Κατσώνη 24 & 23ης Οκτωβρίου, Λάρισα).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έγκυρες θεωρούνται οι θέσεις για τις οποίες έχει σταλεί το αποδεικτικό πληρωμής. Σε περίπτωση μη συμμετοχής, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στη Γραμματεία του Κέντρου Παιδιού Εφήβου και Οικογένειας  ''ΔΙΑΔΡΑΣΗ'' στο 2410 615642 από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 15:00 έως τις 21:00.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 

Attachments:
Download this file (AITHSH SEMINARIOY.odt)ΑΙΤΗΣΗ[ΑΙΤΗΣΗ]16 kB

 

Το Κέντρο μας διοργάνωσε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου  ενημερωτική ομιλία για το 

Σχολικό Εκφοβισμό και την Επιθετική Συμπεριφορά. 

Την ομιλία παρακολούθησαν μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ''Test of Interactive English'' του Υπουργείου Παιδείας της Ιρλανδίας.

 Το ενδιαφέρον και ο προβληματισμός των μαθητών ήταν φανερά, καθώς απο τις μαρτυρίες τους,

η επιθετικότητα στο σχολικό πλαίσιο, είναι κάτι με το οποίο έχουν ήδη έρθει σε επαφή οι περισσότεροι.  

Στη συζήτηση που ακολούθησε, τονίστηκε οτι όλοι μαζί 

μπορούμε και έχουμε τη δύναμη 

να αποτρέψουμε συμπεριφορές που πληγώνουν τους συνανθρώπους μας.

 

View the embedded image gallery online at:
https://dia-drasi.gr/index.php/events#sigFreeId1bbeff714b

 

Ομιλία - ανοιχτή συζήτηση για το άγχος των εξετάσεων, πραγματοποιήθηκε σε υποψηφίους και γονείς, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου μας, το Σάββατο 28 Απριλίου 2012.

Οι ομιλήτριες Ψυχολόγοι Σοφία Παπαϊωάννου και Κατερίνα Τζαβαλιά –Δούλη αναφέρθηκαν στους παράγοντες που επηρεάζουν το άγχος των διαγωνιζομένων στις εξετάσεις και έδωσαν οδηγίες και συμβουλές για τον έλεγχό του, τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς αυτών.

Η εκδήλωση έκλεισε με ανοιχτή συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τους νέους σχετικά με τις σπουδές και την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

View the embedded image gallery online at:
https://dia-drasi.gr/index.php/events#sigFreeId21ef084d9c

 

        Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012, διοργανώθηκε απο το Κέντρο μας ομιλία με θέμα ''Αυτισμός και Λειτουργικότητα''. Κεντρικός ομιλιτής ήταν ο Δρ. Δημήτρης Δημητρίου-Παπαβασιλείου, MD, PhD, Παιδίατρος – Νευροαναπτυξιολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής (http://www.autismos.org/about-us.php, http://www.wix.com/drdimi/anaptyxh) και Υποδ/ντής του Ερευνητικού Κέντρου Αναπτυξιακής & Κοινωνικής Παιδιατρικής Κύπρου (http://e-pediatrics.org/).  Στην εκδήλωση που ήταν ελεύθερη για το κοινό, συμμετείχαν περίπου 50 άτομα (γονείς, παιδίατροι, ειδικοί παιδαγωγοί, θεραπευτές), ενώ στο τέλος ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση.

 eleftheria

IMG 2288

IMG 2290

IMG 2293

 IMG 2296

IMG 2297

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ARISTON TEST

PHOTO GALLERY

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Που θα μας βρείτε

ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΦΗΒΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

1ο Κέντρο στην οδό Χατζημιχάλη 71 στη Φιλιππούπολη Λάρισας

2ο Κέντρο στην οδό Αριστείδου 6 & Κύπρου 105, Λάρισα (Είσοδος από Αριστείδου)

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας:

1ο Κέντρο: Τηλ./Fax: 2410615642, Κιν.: 6940441578

2ο Κέντρο: Τηλ./Fax: 2413018574, Κιν.: 6940441568

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.